SONOS Ensemble

Clara Schumann

Zondag 10 maart 2019
11.00 uur

Naast elke sterke man, staat een sterke vrouw. Clara Josephine Wieck, oftewel Clara Schumann, is zo één van hen. Als negentiende-eeuwse vrouw was het zeer moeilijk om als componiste serieus te worden genomen. Toch werd Clara gezien als een van de meest begaafde concertpianisten en componisten van haar tijd, en verschafte ze bekendheid in heel Europa. 

Een straffe madam, kan je dus wel stellen. Sterke vrouwen, is dan ook de rode draad doorheen deze voorstelling. SONOS Ensemble neemt u mee in een vrouwelijk verhaal, waarin het ensemble gehoor geeft aan de muzikale taal van enkele sterke vrouwen, en waar Clara Schumann de hoofdrol verklankt.

Op zondag 9 december 2018 stellen wij het SONOS Ensemble aan u voor en op zaterdag 4 mei 2019 gaan we samen met SONOS en B-Classic op wandel tijdens een even uniek als verrassend wandelconcert.

Het SONOS Ensemble is tijdens seizoen 2018-2019 ‘in residentie’ in de VELINX. Steun met dit piepjonge, veelbelovende ensemble en kom naar alle 3 SONOS-concerten voor slechts 24,00 euro!