Theater

KYOKO SCHOLIERS

BOY - UITVERKOCHT!

Zaterdag
25 september 2021
20.30 uur

De tienjarige Boy zit in de klas als de politie hem plots komt halen. Hij weet niet waarom. Hij weet alleen dat hij niet meer naar huis mag, omdat hij in een ‘verontrustende situatie’ woont.

 

Theatermaakster Kyoko Scholiers verdiepte zich voor ‘Boy’ maandenlang in de wereld van de Jeugdhulp. Ze interviewde jeugdrechters, consulenten, pleeggezinnen, kinderpsychiaters, opvoeders, volwassenen die terugkijken op hun hulptraject, kinderen die in een voorziening verblijven en hun ouders. Ze woonde rechtszaken bij, bezocht tientallen voorzieningen en werkte als vrijwilliger in een leefgroep voor geplaatste kinderen.

 

Wat doet het met iemand om op te groeien zonder de basis van een veilig nest? Waar ligt de grens van loyaliteit aan de ouders? En kun je ontsnappen uit je eigen achtergrond? Scholiers verbeeldt een brandend actuele realiteit in een eigenzinnige muziektheatervoorstelling met een ijzersterke cast. Joris Blanckaert componeert een bijzondere soundscape die live wordt gebracht door het kinderkoor van Opera Ballet Vlaanderen en HERMESensemble.

www.kyokoscholiers.be

Tickets

Basis: € 16,00
Supervriendenprijs: € 8,00

Credits

Met: Tiny Bertels, Sofie Decleir, Suzanne Grotenhuis, Jeroen Perceval / Greg Timmermans, Joris Van den Brande, Victor Saveniers / Finn Van Hove - tekst en regie: Kyoko Scholiers - compositie en muzikale leiding: Joris Blanckaert - uitvoering muziek: Kinderkoor Opera Ballet Vlaanderen o.l.v. Hendrik Derolez - HERMESensemble: Karin de Fleyt (fluit), Peter Merckx (basklarinet), Gaetan La Mela (percussie) en Stijn Saveniers (dirigent en cello) - scenografie: Amber Vandenhoeck - kostuumontwerp: Marie Dries - lichtontwerp en techniek: Thomas Vermaercke - coaching: Valentijn Dhaenens - foto © Nick Hannes

 

Een coproductie van: Opera Ballet Vlaanderen, HERMESensemble, De Grote Post, Het Laatste BedrijfMet steun van: De Vlaamse Overheid, Stad Antwerpen, Corso, Villa Hellebosch - Met dank aan:  De vele organisaties en mensen die getuigden

Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid, in samenwerking met Gallop Tax Shelter.