Muziek

Winterland '76 - NIEUWE DATUM!

The Beatles... na The Beatles

Donderdag
1 oktober 2020
20.30 uur
Na het uiteenvallen van de Beatles gingen John, Paul, George en Ringo elk hun eigen weg, met vele hoogte- en een enkel dieptepunt tot gevolg. De messcherpe rebellie van John Lennon, de ongeremde muzikale experimenteerzucht van Paul McCartney, de spiritualiteit van George Harrison, het laconieke charisma van Ringo Starr: de grote kracht van de Beatles lag in de unieke combinatie van hun karakters en talenten.
 
Winterland '76 kiest nu voor een eigenzinnige interpretatie van dit muzikale erfgoed, de 10 jaar tussen het uiteenvallen van de Beatles in 1970 en de schokkende moord op John Lennon in 1980. Winterland '76 is op zoek gegaan naar de verborgen parels en de vergeten diamanten in dit rijke repertoire van de vier Beatles ná de Beatles en steekt daarnaast hun bekendere songs in een nieuw jasje. Denk hierbij aan eigenzinnige versies van Lennons 'Jealous Guy' of 'Maybe I'm Amazed' van Paul McCartney, maar ook aan het onstuimige 'Dark Horse' van George Harrison of ‘I’m The Greatest’, het tongue-in-cheek lijflied van de onverbeterlijke Ringo Starr.
 
Wie het genoegen had Winterland ’76 mee te maken op een mooie zomeravond in Riksingen in 2018 weet genoeg. Alle anderen raden we aan niet te lang te wachten om een ticket te kopen.
 

Deze voorstelling werd omwille van COVID-19 verplaatst van het voorjaar naar het najaar 2020, er zijn nog slechts een beperkt aantal tickets beschikbaar.

maandacht.be/projecten/winterland-76

Tickets

Basis: € 16,00, Vriendenpas: € 12,00

Credits

Gitaar en backing: Gianni Marzo - Gitaar, lead en backing: Piet De Pessemier - Bas, lead en backing: Dimitri Vossen - Drums, lead en backing: Maarten Moesen - Keyboards, lead en backing: Cleo Janse - Keyboards: Hans De Prins - Saxofoon: Alban Sarens - Trompet: Sam Joris - Foto © Michel Hakim Moldenhauer