BEKIJK HIER ALVAST DE FANTASTICHE TRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=BJMhPwzqozA

 

Met “Frühlingserwachten” van Frank Wedekind brengt het TNT een heuse muziektheaterproductie op de planken met live band!
Het belooft dan ook een megaspektakel te worden waarmee wij ons jubileum zullen inzetten.

Wedekinds stuk werd geschreven eind 1890/begin 1891. De première vond plaats op 20 november 1906 en was een aanklacht tegen de hypocrisie van de volwassenen, die hun kinderen in het ongewisse lieten over de meest essentiële feiten des levens. Het is een verhaal over seksuele driften, ontwikkeling en nieuwsgierigheid, maar ook de tragiek die dit veroorzaakt. Zeker op het moment dat de volwassen wereld niet in staat is de jongeren op de juiste manier te begeleiden.

In het schemergebied van de puberteit lijden jongeren onder de verwarrende gevoelens die hun ontluikende seksualiteit teweegbrengt. Angst en verlangen komen met elkaar in botsing in een burgerlijke wereld die doortrokken is van verstikkende fatsoensnormen.

Wedekinds stuk was een aanklacht tegen de hypocrisie van de volwassenen, die hun kinderen in het ongewisse lieten over de meest essentiële feiten des levens. Als het uitsluitend hierom ging zou Frühlingserwachen een eeuw later niet meer gespeeld worden, want geen enkel kind dat opgroeit in de moderne televisiecultuur hoeft zich het hoofd te breken over de vraag waar de kindertjes vandaan komen.

Maar hoeveel kennis er ook is, de gevoelens van verwarring zijn dezelfde gebleven: de eenzaamheid, de ervaring plotseling als eenling in een onafzienbaar grote wereld te staan de angstige vragen wat je met het leven aan moet en of je je ooit nog thuis zult voelen tussen de anderen, wat zo vanzelfsprekend was toe je nog klein was.

En voor ouders is het nog altijd moeilijk geconfronteerd te worden met de levensdrift en de doodsdrift van hun kinderen. 
Frühlingserwachen is een indringende evocatie van een van de meest turbulente periodes in een mensenleven.

Een theaterstuk dat u zeker niet mag missen! Snel reserveren is dus de boodschap!

TICKETS

HOE

  1. Via Email: tntinfo@telenet.be
  2. Via Telefoon: +324 85 51  89 02
  3. Via http://www.tongersnieuwtheater.be/reservaties

INFO

  • Kaarten kosten  € 15,00
  • Studenten en  –18 jaar betalen € 9,00
  • Betalen via overschrijving op het TNT-rekeningnummer “BE65 1030 1603 6996″ met vermelding van de datum van opvoering & het aantal bestelde kaarten.
  • TNT aanvaardt theatercheques van Opendoek. Op vertoon van de lidkaart van Opendoek biedt TNT de houder ervan een gratis consumptie aan.

OPGELET

Kaarten die niet zijn afgehaald, worden vanaf een kwartier voor aanvang doorverkocht.
Verkochte tickets worden niet geruild, teruggenomen of terugbetaald, tenzij de voorstelling wordt afgelast.
De voorstellingen starten stipt om 20u30.
Onze zaal is toegankelijk voor rolstoelgebruikers (best toch vermelden bij uw reservering).
Bezoekers die te laat komen worden niet meer toegelaten bij de voorstelling.

Verkoop via TNT - meerdere speeldata