wo 18/4
20.30 uur

tg STAN & de KOE

My dinner with André

Eén van dé hoogtepunten uit een kwart eeuw theatervoorstellingen in de VELINX!

In ‘My dinner with André’ (1998), naar het scenario van de gelijknamige Louis Malle film, schuiven Damiaan De Schrijver (tg STAN) en Peter Van den Eede (de KOE) aan tafel voor een viergangenmaaltijd, iedere avond bereid door een andere kok. Ze voeren een bijwijlen hilarische conversatie over het leven.

Sinds haar première in 1998 toerde deze voorstelling uitgebreid in Vlaanderen en Nederland. In 1999 won ze de Grote Prijs van het Theaterfestival en werd ze genomineerd voor de Océ Podium Prijs. De première van de Franse versie vond eind oktober 2005 plaats in Toulouse (Théâtre Garonne) waarna de voorstelling gedurende drie weken in Parijs speelde in het kader van het Festival d'Automne.

In 2018 viert de productie haar 20ste verjaardag.

 


Credits

van en met Damiaan De Schrijver & Peter Van den Eede - tekst André Gregory & Wallace Shawn 

naar het scenario van de gelijknamige film van Louis Malle - bewerking Damiaan De Schrijver & Peter Van den Eede - vertaling naar Frans Martine Bom - kostuums Inge Büscher - decor tg STAN en de KOE - coproductie tg STAN en de KOE - coproducenten van de Franse versie Théâtre de la Bastille (Parijs), Festival d’Automne (Parijs) & Théâtre Garonne (Toulouse) - de voorstelling is opgedragen aan Yolande Lippens en Laurent Hubrecht.  

Foto © Tim Wouters
Foto © Thomas Walgrave

In samenwerking met Cultuurfestival MoMeNT 


Tickets

Basis: € 18,00
Vriendenpas: € 15,00