In het kader van de derde editie van de DAG VAN DE DANS kan je proeven van wat de hedendaagse danskunst te bieden heeft! De VELINX doet mee aan de DAG VAN DE DANS en zorgt voor fijne randactiviteiten bij deze voorstelling. Meer info volgt!
za 28/4
19.00 uur

Kabinet K & HETPALEIS

Invisible (8+)

Abruzzo, Italië, oktober 2014. We ontmoeten de Italiaanse oorlogsreporter Franco Pagetti. Hij toont opnames uit Afghanistan, waar hij op zoek is naar dekking. Onder de beelden horen we zijn gejaagde ademhaling en zijn getuigenis: hoe zijn verlangen op dat moment – méér dan naar wat dan ook – uitgaat naar onzichtbaarheid. En terwijl wij luisteren, groeit onder de werktitel ‘invisible’ de kiem voor een nieuwe voorstelling.

Alentejo, Portugal, maart 2016. We ontmoeten de bewoners van Luz. Het dorp maakt een spookachtige indruk. Dan komen de verhalen: de bouw van een enorme stuwdam heeft hun oorspronkelijke dorp onder water gezet. Het nieuwe dorp ligt zo’n honderd meter hogerop. En hoewel ieder nog steeds dezelfde buren heeft, is het leven er anders: de moestuinen, de oude fruitbomen, de vuurplaatsen… zijn verdwenen. De herinneringen liggen er letterlijk onder het wateroppervlak; de bron van hun bestaan is onzichtbaar geworden. Het heeft iets mythisch: iedereen deelt er het verlangen om onder dat water te leven.

Beide ontmoetingen vormen de inspiratiebron voor ‘invisible’. Een dansvoorstelling over loutering. En over hoe het leven toch steeds weer de bovenhand neemt, hoe dan ook. Omarmd door niets dan het eigen lichaam, waarbinnen het ruisen van het bloed, het ademhalen, de hartslag onophoudelijk herinnert aan wat leven is. Zo schoon dat het pijn doet.

Zoals wel vaker in het werk van kabinet k is het een voorstelling die spreekt tot een volwassen publiek, maar waar ook een kind zijn eigen weg in kan vinden, als in een donker sprookje. Woordeloos, vol wonderlijke beelden.

DETOX DANS MENU – samen met de vrienden van de Retro Velinx bieden we bij elke dansvoorstelling exclusief een supergezond Detox Dans menu aan. Meer info en reservatie via hello@retrovelinx.be of 012/26 24 34.

Credits

choreografie & scenografie Joke Laureyns & Kwint Manshoven - dans vijf dansers van verschillende generaties - muziek Stijn Ylode De Gezelle - dramaturgie Mieke Versyp - productieleiding Maarten Naessens & Ellen Stynen - productie kabinet k & HETPALEIS - coproductie STUK - met de steun van: Vlaamse Gemeenschap & Stad Gent

Foto © Kurt Van der Elst


Tickets

Basis: € 7,00
Vriendenpas: € 5,00