do 08/3
14.00 uur

Lisa Azuelos

Dalida

“La vie m’est insupportable, pardonnez-moi”: De tekst van het afscheidsbriefje dat Dalida op 3 mei 1987 achterliet, na haar gelukte zelfmoord. Maar waarom was het leven dan voor haar, als icoon, zo ondragelijk geworden? Was het de tol van haar roem? Haar moeizame relaties? Haar gezondheid? Of was het verlies aan schoonheid door het klimmen van de jaren cruciaal?

Deze biopic is een hommage aan de Egyptisch-Franse zangeres Dalida, die in 1933 in Caïro geboren werd als Iolanda Cristina Gigliotti. Met meer dan 170 miljoen verkochte platen is ze een van Frankrijks meest succesvolle artiesten ooit. Maar parallel met haar bloeiende muzikale carrière liep een bikkelhard en tragisch privéleven waarbij onverwerkte trauma’s uit haar kindertijd voor onzekerheid zorgden. De zelfmoord van drie van haar geliefden maakte zodanig indruk op Dalida, dat ze uiteindelijk ook zelf uit het leven stapte. 

Napret verzekerd: Op vertoon van uw ticket krijgt u in Retro Velinx een korting van 1,00 euro op een consumptie naar keuze. Enkel geldig na de voorstelling.

Credits

regie Lisa Azuelos - Speelduur 124 minuten – Genre Biografie – Land Frankrijk (2016) - Originele taal Frans - cast Vincent Perez, Riccardo Scamarcio, Niels Schneider e.a.

Foto © geen naamvermelding

In samenwerking met Dienstencentrum De Piepel


Tickets

Basis: € 6,00
Vriendenpas: € 5,00
VVK: € 5,00