OPENINGSUREN - MEI EN JUNI 2017

Maandag: 9.00 uur – 12.00 uur en van 13.00 uur – 17.00 uur

Dinsdag: 9.00 uur – 12.00 uur en van 13.00 uur – 17.00 uur

Woensdag: 9.00 uur – 12.00 uur en van 13.00 uur – 17.00 uur

Donderdag: 9.00 uur – 12.00 uur en van 13.00 uur – 18.30 uur

Vrijdag: 9.00 uur – 12.00 uur

 

 

SCHOOLVOORSTELLINGEN

Tijdens het seizoen 2016-2017 organiseert de Velinx ook voorstellingen voor scholen. Voor meer informatie en inschrijvingen kan u terecht bij Dirk Noben op het nummer 012 800051 of via dirk.noben@develinx.be.

 

ZAAL HUREN

Natuurlijk wordt de Velinx ook verhuurd: van polyvalente zaal tot schouwburg tot vergaderlokaal. Organisatoren van receptieve activiteiten kunnen beroep doen op professionele begeleiding en ondersteuning van hun activiteiten. Voor socio-culturele verenigingen zijn er speciale tarieven. Voor meer informatie of een afspraak kan u contact opnemen met info@develinx.be.

 

RONDLEIDINGEN

Tijdens een rondleiding verklappen we de bezoeker duizend-en-één technische en andere theatergeheimen. Deze geleide bezoeken, waarin u dit huis van kelder tot regiekamer met alles daar tussenin onthuld wordt, zijn gratis. Wel vooraf inschrijven op het nummer 012 800044 of via inne.box@develinx.be (enkel mogelijk tijdens kantooruren op weekdagen).

 

T-ROOM

Ook tijdens het nieuwe seizoen krijgen Tongerse kunstenaars opnieuw de kans om hun oeuvre aan het publiek voor te stellen in de T-room. Meer info hierover vindt u binnenkort terug op onze website en in ons magazine. Geïnteresseerde Tongerse kunstenaars kunnen steeds contact opnemen met de Velinx.

 

DE VELINX-BON

Surprise! Verras eens iemand met een cadeaubon. De Velinx-bon is te verkrijgen aan het onthaal.

 

CULTUURDIENST

De cultuurdienst is samen met het cultuurcentrum gehuisvest in de Velinx. De realisering van een goed uitgeruste culturele infrastructuur, het op touw zetten van een efficiënte communicatie zowel naar het brede publiek als naar het verenigingsleven, de ondersteuning van amateurkunstenaars en de samenwerking met onze partners, … zijn slechts enkele van de opdrachten van de cultuurdienst.

Cultuurdienst - cultuurcentrum de Velinx

Dijk 111 bus 2, 3700 Tongeren
tel: 012 800047 of 012 800048 – e-mail: cultuurdienst@stadtongeren.be – website: www.tongeren.be/Vrije_Tijd/Cultuur/Cultuurdienst

 

BIBLIOTHEEK

De bibliotheek is samen met het cultuurcentrum gehuisvest in de VELINX. Je kan er rustig met je neus in de boeken duiken, een mailtje versturen via internet of de krant lezen. Regelmatig vinden er ook tentoonstellingen en allerhande activiteiten plaats.

Bibliotheek de Velinx

Dijk 111 bus 1, 3700 Tongeren

tel: 012 800056 – email: tongeren@bibliotheek.be – website: http://tongeren.bibliotheek.be/

 

RETRO VELINX

Voor of na de voorstellingen kan u altijd terecht in ons vernieuwd kafee 'Retro Velinx' voor een hapje of een drankje.

Retro Velinx, Dijk 111 bus 3, 3700 Tongeren.

tel: 012 262434 – email: hello@retrovelinx.be – website: www.retrovelinx.be

Sluitingsdag: maandag

 

LAATKOMERS

Laatkomers worden niet meer toegelaten, tenzij tijdens de (eventuele) pauze. Onze voorstellingen beginnen doorgaans stipt op het aangekondigde uur. Wij raden u daarom aan om minimum 15 minuten op voorhand aanwezig te zijn. Bij scéne op scéne opstellingen, is het namelijk onmogelijk laatkomers toe te laten in de zaal. 

 

VESTIAIRE – DE VESTIAIREPAS

De vestiaire wordt uitgebaat door vrijwilligers van de Velinx. Een bewaakte vestiaire kost 0,50 euro bij eigen activiteiten en 1,00 euro tijdens receptieve activiteiten. 

Klanten die 10 of meer tickets bij hun eerste reservatie aankopen in de Velinx, hebben recht op een gratis vestiairepas.

U kan ook een vestiairepas aankopen in de Velinx. Deze vestiairepas kost 5,00 euro en is geldig gedurende het seizoen 2016-2017 voor alle eigen activiteiten. De vestiairepassen zijn strikt persoonlijk te gebruiken.

 

IN DE ZAAL

Het is verboden drank, eetwaren of snoep mee te nemen in de zaal. Gsm’s moeten worden uitgezet vóór het betreden van de zaal. Alle opnamen (beeld en/of geluid) zijn verboden.

Indien u graag foto’s wil nemen tijdens een voorstelling moet u hiervoor vooraf toestemming vragen (info@develinx.be).

 

ROKEN

Alle ruimtes in de Velinx zijn rookvrij.

 

RINGLEIDING

In de Velinx is er een mobiel en draadloos systeem aanwezig dat zowel in de schouwburg als op de scene kan gebruikt worden. Voor slechthorenden met een gehoorapparaat zijn er 10 individuele ringleidingen (neklus) beschikbaar die verbonden zijn met een draadloze ontvanger. De slechthorende kan individueel de sterkte van het ontvangen geluid regelen. Voor slechthorenden zonder gehoorapparaat beschikt het cultuurcentrum over koptelefoons die aangesloten zijn op de ontvanger.

Let op! Deze ringleiding werkt enkel indien de voorstelling is versterkt via de geluidinstallatie. Informeer u steeds tijdig aan het onthaal om zeker te zijn of de ringleiding gebruikt wordt. Tevens vragen wij u om deze ringleiding vooraf te reserveren aan het onthaal op het nummer 012 800040 of via tickets@develinx.be (de dag zelf is het niet meer mogelijk).

 

ROLSTOELGEBRUIKERS

Rolstoelgebruikers en andersvaliden kunnen in optimale omstandigheden alle voorstellingen bijwonen en kunnen bij de Provincie Limburg een begeleiderspas aanvragen. We vragen u wel vriendelijk om deze plaatsen tijdig te reserveren.

 

VRIJWILLIGERS

De Velinx is steeds op zoek naar nieuwe, frisse en gemotiveerde vrijwilligers. Wil je meedraaien in een dynamisch cultuurhuis en tegelijkertijd een centje bijverdienen? Hou je van de wereld van podiumkunsten en alles wat daarbij komt kijken? Versterk dan ons team van enthousiaste vrijwilligers en neem contact op met Cecile Wehrens op 012 800041 of via cecile.wehrens@develinx.be.

 

NIEUWSBRIEF

Abonneer u op één of meerdere van onze nieuwsbrieven op www.develinx.be of zoek ons op FACEBOOK en word vriend van cultuurcentrum de Velinx!

 

PARTNERS

Het seizoen 2016-2017 wordt mogelijk gemaakt met de steun van de Stad Tongeren.

Cultuurcentrum de Velinx Tongeren werd door de Provincie Limburg structureel erkend als centrum met regionale werking. De Provincie Limburg ondersteunt cultuurcentrum de VELINX Tongeren financieel omdat het garant staat voor een kwalitatief programma waarmee het zich duidelijk profileert in het Limburgse culturele veld.

De Velinx is lid van de samenwerkingsverband Dans in Limburg, Pop in Limburg en Zebracinema.

De Velinx is door het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap erkend als een cultuurcentrum in de B-categorie (sinds 01/01/02).

De Velinx werkt sinds 01/01/08 als stedelijke dienst.